Carrers amb nom de dona (I) / Calles con nombre de mujer (I) – Graziella Pareto

Segons un estudi elaborat el 2007 per l’empresa Tele Atlas en 30 ciutats de l’estat espanyol, només el 5% dels carrers tenen nom de dona. Un reportatge aparegut a El País en aquest mateix any (“Barcelona busca nombres de mujer”) afirmava que “el nombre de carrers, passatges o jardins amb noms de dona [a Barcelona] està al voltant de 250 enfront d’un total de 4.700” .

Per revertir aquesta inèrcia i visibilitzar a aquest 5% començo aquesta sèrie fotogràfica, “Carrers amb nom de dona”, i ho faig, com no podia ser d’altra manera, a la meva ciutat i al voltant del meu barri.

Molt a prop de Camp de l’Arpa ens trobem amb el Passatge de Graziella Pareto, un bell racó de cases baixes i testos a la porta dedicat a la soprano Engràcia Pareto i Homs, coneguda pel nom artístic de Graziella Pareto.

Per acostar-nos a la seva figura res millor que la seva música: La sonnambula de V. Bellini (Enr. 1907)

—-

Según un estudio elaborado en 2007 por la empresa Tele Atlas en 30 ciudades del estado español, solamente el 5% de las calles tienen nombre de mujer. Un reportaje aparecido en El País en ese mismo año (“Barcelona busca nombres de mujer”) afirmaba que “el número de calles, pasajes o jardines con nombres de mujer [en Barcelona] está en torno a 250 frente a un total de 4.700”.

Para revertir esa inercia y visibilizar a ese 5% doy comienzo a esta serie fotográfica, “Calles con nombre de mujer”, y lo hago, como no podía ser de otra manera, en mi ciudad y en los alrededores de mi barrio.

Muy cerca de Camp de l’Arpa nos encontramos con el Pasaje de Graziella Pareto, un hermoso rincón de casas bajas y macetas en la puerta dedicado a la soprano Engràcia Pareto i Homs, conocida por el nombre artístico de Graziella Pareto.

Para acercarnos a su figura nada mejor que su música: La sonnambula de V. Bellini (Enr. 1907)

Anuncios
Etiquetado , , , , , , , , , , , ,

Un pensamiento en “Carrers amb nom de dona (I) / Calles con nombre de mujer (I) – Graziella Pareto

  1. […] la serie “Carrers amb nom de dona” que vaig inaugurar el passat 24 de setembre amb el carrer dedicat a la soprano Graziella Pareto. El passatge de Lluïsa Vidal está molt a prop de l’anterior (perpendicular al carrer […]

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: